Röstitud peet apelsinimaitselises balsamiäädika glasuuris
Peet ei kuulu just paljude inimeste lemmiktoitude hulka. Ettevaatust, selle uskumatult maitsva kombinatsiooni söömise järel võib supertoit punapeet saada lemmikuks! Tõeline maitsenauding. Serveerida võib peediviilusid prae lisandina või näiteks salatina koos rukola ja kitsejuustuga. Soovitame katsetada!
Vaja läheb:
4 keskmise suurusega peeti
1,5 tl suvist ürdisegu
extra virgin oliiviõli
meresoola
50 ml balsamiäädikat
2 tl rafineerimata suhkrut
poole apelsini riivitud koor
seesamiseemneid kaunistuseks
Valmistamine:
Koori ja viiluta peedid poole sentimeetri paksusteks viiludeks. Aseta küpsetuspaberiga ketud ahjuplaadile, nirista üle oliiviõliga, maitsesta soolaga ning küpseta ahjus 220 kraadi juures ca 20 minutit või kuni peedid on mõnusalt läbi küpsenud (ahjud on ju erinevad).
Kuni peedid ahjus küpsevad, valmista glasuur. Selleks võta väiksem pann või kastrul, kalla sellesse balsamiäädikas ja lisa suhkur. Lase segu keema tõusta ning hauta seni keskmisel kuumusel, kuni vedelik pakseneb. Eemalda anum pliidilt ja lisa peenelt riivitud apelsinikoor. Jäta veidi apelsinikoort ka kaunistamiseks.
Nüüd võta peedid ahjust ja lase veidi jahtuda, enne serveerimist nirista peale glasuur ja kaunista riivitud apelsinikoore ja seesamiseemnetega.