Tuline paprika-tomati püreesupp

See tuliselt soojendav supp sobib suurepäraselt kargetesse sügis- ja talveõhtutesse ja on üks meie lemmiksuppide hulgast! Tšilli on tugev antioksüdant, seega toetab hästi meie nõrgenevat immuunsüsteemi. Kellele väga vürtsikas ei sobi, võib kasutada supi valmistamiseks ühte tšillikauna ja tulise maitseaineseguga ettevaatlikum olla.

 

 

Vaja läheb:

2 spl extra virgin oliiviõli

3 keskmist punast sibulat

2 suuremat küüsaluguküünt

2 punast keskmist või suuremat tšillikauna

3 keskmist porgandit

2 keskmist punast paprikat

400 ml purustatud tomateid (1 purk)

400 ml vett

2 kuhjaga tl ÖKO köögiviljapuljongi pulbrit

1,5 tl maitseainesegu Rohelus

0,5-1 tl tulist maitseainesegu Rouille

2 kuhjaga spl toorjuustu (soovitavalt maitsestamata Philadelphia, mis tundub sisaldavat vähem lisaaineid)

meresoola

serveerimiseks pestot, seemnesegu ja soovi korral röstitud kanafileekuubikuid

Valmistamine:

Puhasta ja tükelda köögiviljad väikesteks tükkideks, porgandi võib ka riivida. Nii valmib supp kiiremini. Kuumuta potis õli, lisa sibul, küüsaluk ja väiksemaks lõgatud tšilli. Hauta, kuni sibul muutub klaasjaks, lisa porgand ja paprika, hauta veel veidi.

Lisa purustatud tomat ja hauta segu 5 minutit vähesel kuumuse kaane all, lisa kuum vesi,  milles on lahustatud puljongipulber. Lisa ka maitseainesegud. Nüüd hauta supipõhja kaane alla seni, kuni köögiviljad on pehemd, umbes 15 minutit. Võta pott pliidilt, püreesta segu saumikseriga ühtlaseks ja veidi enne püreestamise lõppu lisa toorjuust. Vajadusel maitsasta veel soolaga.

Serveerimisel  kaunista supp rohelise või punase pestoga ja seemneseguga. Kelle jaoks taimetoit piisavalt toitev ei ole, võib supile lisada serveerimisel veidi röstitud kanatükikesi.

Vertical Menu
Search
Categories