Sametine suvikõrvitsa-kapsapüreesupp

Suvikõrvits on köögivili, millest võib valmistada peaaegu kõike. Magustoitudest leivamääreteni välja. Seekord valmistasime suvikõrvitsast meeldivalt sametiselt mekkiva supi, millele annavad lisaväärtust lillkapsas ja brokkoli. Imelise värviga erkroheline supp näeb juba taldrikus väga ahvatlev välja.

 

 

 

Vaja läheb:

1 väike suvikõrvits

Pool väiksemat lillkapsapead

Pool väiksemat brokkolipead

3-4 küüslauguküünt

3-4 keskmise suurusega sibulat

Extra virgin oliiviõli

500 ml vett

2-3 loorberilehte

1 tl maitseainesegu Laimipipar

1 tl maitseainesegu Idamaine

Meresoola

Värsket või kuivatatud basiilikut

2 spl maitsestamata Philadelphia toorjuustu

Kaunistuseks kõrvitsaseemneid, sektoriteks lõigatud kirsstomateid ja värsket basiilikut

Valmistamine:

Tükelda suvikõrvits väiksemateks kuubikuteks ja lillkapsas ja brokkoli õisikuteks. Puhasta ja tükelda sibul ja küüslauk, hauta õlis, kuni sibul muutub klaasjaks. Kalla potti, milles hautasid kergelt sibulat ja küüslauku, keev vesi ja aseta sellesse tükeldatud köögiviljad. Hauta madalal kuumusel umbes 10 minutit. Nüüd lisa supile loorberilehed ja maitseained ning hauta veel, kuni köögiviljad on pehmed. Selleks kulub ca 5-10 minutit. Kui köögiviljad on pehmed, eemalda loorberilehed ja püreesta supp saumikseriga ühtlaseks püreeks. Vajadusel lisa keevat vett juurde, et saavutada paras konsistents. Püreestamise lõpus lisa toorjuust ning mikserda suppi veel, kuni see muutub veidi vahuselt sametiseks. Serveerimisel puista peale kõrvitsaseemneid, kaunistuseks kirsstomatisektorid ja basiilikuleht.

Vertical Menu
Search
Categories