Menüükoolitus ja käsiraamat toitlustajale: “Maitsvalt ja tervislikult”

fiilelogo

 

 

Fiile koolitustesarja selleks hooajaks oleme valmis saanud mahuka käsiraamatu toitlustajatele. Raamatus on hulganisti retsepte ja nõuandeid, mille abil võib igaüks muuta oma menüü maitsvaks ja tervislikuks.

 

 

Koolituse sisu

  • Koolitusel lihvime oskusi täisväärtusliku ja taskukohase menüü koostamiseks läbi praktiliste ülesannete lahendamise.
  • Anname juhiseid, kuidas kasutada uut käsiraamatut, et sellest igapäevatöös rohkem abi oleks.

Raamatu tutvustus

“Maitsvalt ja Tervislikult“ (200 lk) koosneb mahukast retseptipangast ja praktilistest juhendmaterjalidest mitmekesise menüü koostamiseks.

Mida täpsemalt raamatus leidub? 

  1. Menüü koostamise põhimõtted (olulised aspektid, mida arvestada menüü planeerimisel koos põhjendustega) ja ühe nädala menüü näide.
  2. Portsjonitabel, milles on kirjas kõikide toidugruppide põhitoitude kogused (näiteks piimatootegrupi 1 portsjon on 150g piima, 80g kodujuustu või 60g kohupiima).
  3. Gluteeni (teraviljavalk) ja kaseiini (piimavalk) sisaldavate toiduainete nimekiri ja võimalused nende asendamiseks.
  4. Naudi-väldi tabel, kus toidud on jagatud kolme gruppi – punased, millesse tuleks suhtuda ettevaatusega, kollased, mida tuleks tarbida harvem ja väiksemates kogustes ning rohelised, mida võib kasutada julgelt.

Käsiraamatusse on kogutud retseptid lihtsatest ja maitsvatest toitudest, mis on kohandatud nii, et need sisaldaksid rohkem köögivilju, puuvilju, kaunvilju, seemneid, pähkleid või kvaliteetseid rasvu ja töötlemata teravilju.

Toitude tehnoloogilistel kaartidel on järgnev info

  • Toidu valmistamise tehnoloogia ja vajalikud seadmed
  • Energeetilised väärtused (energia, süsivesikud, valgud, rasvad)
  • Ligikaudne hind (2013. aasta sügisel kehtivate hulgi- ja jaekaubanduse hinnakirjade järgi)
  • Erinevate kasutatud toiduainete asendamise variandid ja nipid
  • Toidugruppide (köögiviljad, teraviljad, piimatooted jne) kogused nii 1kg toidus kui keskmises portsjonis
  • Ettepanekud retseptiga kokku sobivate toitude kohta
  • Soovitused, millisele toidukorrale retsept hästi sobib
  • Vastav märge, kui on tegemist 100% taimse, gluteenivaba või kaseiinivaba toiduga 

Koolitaja

Koolituse läbiviija on toitumisspetsialist Reelika Õigemeel, kes töötab igapäevselt lasteaedade, koolide, hooldekodude ja haiglate tervislike menüüde juurutamise alal ja on sama ala toitlustajate koolitusi läbi viinud juba aastast 2008.

Koolitus toimub eesti keeles

Maksumus

Koolituse soodushind (kuni 30.november 2013)

  • Üks osaleja 58€ (sisaldab koolitust 39€ + soodushinnaga käsiraamatut “Maitsvalt ja Tervislikult” 19€).
  • Kaks osalejat ühest asutusest 83€ (sisaldab kahe inimese koolitust 64€ + üks soodushinnaga käsiraamat “Maitsvalt ja Tervislikult” 19€).

Koolituse hind (alates 01.detsember 2013)

  • Üks osaleja 68€ (sisaldab koolitust 49€ + soodushinnaga käsiraamatut “Maitsvalt ja Tervislikult” 19€).
  • Kaks osalejat ühest asutusest 103€ (sisaldab kahe inimese koolitust 84€ + üks soodushinnaga käsiraamat “Maitsvalt ja Tervislikult” 19€).

Käsiraamat „Maitsvalt ja Tervislikult“ tavahind 25€

Registreerimiseks saada osaleja nimi, asutuse ja maksja andmed ning sobiva koolituse aeg ja koht e-postile reelika@anc.ee  Sulle saadetakse vastu registreerimise kinnitus. 

Ajakava

Koolituse kestus kõikides linnades 13:30-17:00

21.01.2014 Võrus
22.01.2014 Valgas
23.01.2014 Põlvas
28.01.2014 Jõgeval
29.01.2014 Paides
30.01.2014 Tallinnas
04.02.2014 Raplas
05.02.2014 Tartus
06.02.2014 Tartus
11.02.2014 Rakveres
12.02.2014 Tallinnas
13.02.2014 Viljandis
18.02.2014 Haapsalus
19.02.2014 Kärdlas
20.02.2014 Kuressaares
04.03.2014 Jüris
05.03.2014 Tallinnas
06.03.2014 Jõhvis
11.03.2014 Keilas
12.03.2014 Pärnus
13.03.2014 Pärnus 

Täpse info toimumise ruumi kohta saadame osalejatele registreerimise kinnitusega.  

Vertical Menu
Search
Categories