Aeglaselt küpsetatud kana hernepestoga
Kerge vaevaga valmiv õhtueine. Kanafilee saab sel viisil küpsetades eriti mahlane ja pehme.
Kui hernepestot õhtueinest üle jääb, sobib see ideaalselt võileivakatteks.
Vaja läheb:
4 kanafileed
Extra Virgin oliiviõli
2 tl Maitseainesegu Kanale
Soola
Valmistamine:
Kuumuta ahi 150 kraadini. Lao kanafileed ahjuplaadile (suuremad fileed lõika pikuti pooleks, küpsevad ühtlasemalt) pintselda vähese õliga, puista üle soolaga ja Maitseaineseguga Kanale. Hõõru maitseineid veidi fileedesse.
Küpseta umbes 30 minutit või kuni kana on läbi küpsenud. Kontrollimiseks tee lihale sisselõige ja vaata, et liha oleks valge, mitte roosa.
Hernepesto
Vaja läheb:
2 dl külmutatud/sulatatud herneid või värskeid herneid
1 dl päevalilleseemneid
0,5 küüslauguküünt
0,5 dl riivitud parmesani juustu
1 dl Extra Virgin oliiviõli
Soola, pipart
Poole laimi mahl
Valmistamine:
Purusta jämedalt saumikseriga kõik koostisosad, maitsesta soola, pipra ja laimimahlaga.
Serveerimisel viiluta kanafileed, paku kõrvale hernepestot ja värsket salatit.