Rohelise tee panna cotta

Tee ei olegi vaid jook. Tuleb välja, et teest saab valmistada ka maitsvaid magustoitusid. Sellele hõrgule kooresele magustoidule annab maitsenüanssi roheline maitsetee. Roog on proovimist väärt!

 

 

 

 

Vaja läheb:

200 ml kohvikoort 10%

300 ml täispiima 3,5%

4 tl Rohelist teed Karamell

2 tl vaniljeekstrakti (vedelik)

3 tl želatiini

50 ml rafineerimata suhkrut

 

Šokolaadikastme jaoks:

50 ml rafineerimata suhkrut

0,5 spl kakaopulbrit

50 g tumedat šokolaadi

 

Valmistamine:

Pane  želatiin umbes  5 spl piimaga paisuma. Kalla piim, koor ja teelehed paksupõhlalisse potti, lase keema ja keeda  madalal kuumusel umbes 10 minutit aeg-ajalt segades. Kurna läbi tiheda sõela, pigista lehtedest kogu vedelik välja. Lisa vaniljeekstrakt ja suhkur. Sega, kuni suhkur on lahustunud ja vedelik veidi jahtunud. Sega hulka sulatatud želatiin, lahusta see korralikult ning kalla vedelik vormidesse või  madalatesse klaasidesse. Pane paariks tunniks külmakappi tarretuma. Serveerimiseks võta tarretis vormist välja, see õnnestub paremini, kui vormi veidi aega kuumas vees hoida. Kõrvale paku šokolaadi- või/ja marjakastet.

Retsepti idee pärineb www.perenaine.ee

Vertical Menu
Search
Categories