Kukeseene-suvikõrvitsa pirukas

 

Väga maitsvale ja toekale pirukale annavad mõnusat mekki ja tervistavat lisaväärtust seesamiseemned. Pirukat võib valmistada täpselt sellistest köögiviljadest ja seentest, nagu just sulle meeldivad. Proovi pirukapõhja valmistamiseks erinevaid jahusid.

 

 

 

Vaja läheb:

Põhi:

1,5 dl  täisterajahu

1,5 dl nisujahu

1 dl seesamiseemneid

0,5 tl meresoola

1-2 sl külma vett

125g võid (80%)

 

Kate:

1 spl Extra Virgin oliiviõli

1 keskmine sibul

0, 5 väiksemat suvikõrvitsat (ca 300g)

1 klaas kukeseeni soolatud või külmutatud (kui kasutada värskeid, siis kogust kahekordistada)

2 küüslauguküünt

2 dl kohvikoort (10%)

100 g riivitud juustu

2 muna

1 spl täisterajahu

1 tl Maitseainesgu Chimi Churrit

0,5 tl Maitseainesegu Chorizo

Meresoola, pipart

 

Valmistamine: 

Põhja valmistamiseks sega jahud, seesamiseemned, või ja sool ühtlaseks taignaks. Lisa vähehaaval niipalju vett, et moodustuks taignapall. Suru tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele, tõsta katte valmistamise ajaks külma.

Puhasta sibulad ja küüsaluguküüned, tükelda. Tükelda ka suvõikõrvits väikesteks kuubikuteks. Kuumuta pannil õli, lisa sibul, küüüslauk, hauta läbipaistvaks. Lisa suvikõrvits ja hauta veel veidi.

Nüüd lisa nõrutatud kukeseened (kui kasutad värskeid seeni, siis prae seeni enne veidi kuival pannil, et vesi eralduks). Hauta, lisa maitseained ja sool.  Tõsta segu jahtuma.

Klopi munad kohvikoorega lahti, lisa riivitud  juust ja täisterajahu. Maitsesta soola ja pipraga. Võta põhi külmast, jaota kate ühtlaselt põhjale, kalla üle muna-koore seguga. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit või kuni pirukas on kenasti pruun.

Serveeri meelepärase värske salatiga.

Vertical Menu
Search
Categories